.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Μεγάλες αυξήσεις σε τιμές ΜΗΣΥΦΑ έπειτα από την απελευθέρωσή τους

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι ορισμένα γνωστά και πολύ εμπορικά σκευάσματα διατίθενται κατά 30% έως
40% ακριβότερα.
Μεγάλες αυξήσεις σε τιμές ΜΗΣΥΦΑ έπειτα από την απελευθέρωσή τουςΑντίστροφα φαίνεται ότι λειτουργεί η απελευθέρωση των τιμών στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).
Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι ορισμένα γνωστά και πολύ εμπορικά σκευάσματα διατίθενται κατά 30% έως 40% ακριβότερα.
Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μεγάλη πολυεθνική εταιρεία - με πρόσχημα την αλλαγή συσκευασίας - αύξησε την τιμή κατά 32% σε πασίγνωστο αναλγητικό. Το ίδιο ποσοστό αύξησης έγινε και σε γνωστό αποσυμφορητικό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, οι φόβοι και οι επιφυλάξεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι κατά το υπουργείο Ανάπτυξης σκέφτονται “συντεχνιακά”, για την αύξηση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ μετά την απελευθέρωση του καναλιού πώλησης τους, επιβεβαιώνονται πλήρως:

“Φαίνεται πως το περιβόητο πολυνομοσχέδιο του ενός άρθρου, αρχίζει να έχει αποτελέσματα.
Όχι, όμως, αυτά που υπόσχονταν το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά ακριβώς το αντίθετα.
Οι καταναλωτές αρχίζουν να πληρώνουν περισσότερα για τα προϊόντα αυτά που μέχρι σήμερα πωλούνταν μόνον από τα φαρμακεία”...

Συντεχνιακές
Ο κ. Θεοδοσιάδης υπογραμμίζει ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις δήθεν “συντεχνιακές” θέσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι φώναζαν ότι το φάρμακο δεν είναι κοινό καταναλωτικό αγαθό και ότι οι τιμές των ΜΗΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
“Ελπίζουμε να μην θεωρηθεί και πάλι υπεύθυνο το…καρτέλ των φαρμακοποιών για τις αυξήσεις στις τιμές”...

Πηγή: Ιatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :