.

.
Για την σωστή καθημερινή ενημέρωσή σας!

Νομοθετική ρύθμιση για τους γιατρούς - Δεν θα φορολογούνται ανείσπραχτα εισοδήματα

Δέσμευση του Γ. Στουρνάρα στη διοικήση του Ιατρικού Συλλόγου για φορολογική ρύθμιση σχετικά με αμοιβές που δεν έχουν εισπραχθεί

Νομοθετική ρύθμιση ώστε να μη φορολογηθούν εισοδήματα γιατρών που δεν έχουν εισπραχθεί, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με θέμα τη φορολόγηση των γιατρών για τις αμοιβές των υπηρεσιών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί τιμολόγια, αλλά δεν έχουν εξοφληθεί με τα πιστωτικά τιμολόγια του clawback και του rebate. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, ζήτησε να περιληφθούν όλα στη φορολογική δήλωση χρήσης του 2013, ώστε να μη φορολογηθούν εισοδήματα, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.

«Η υπόσχεση του υπουργού για νομοθετική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων, αναμένουμε να υλοποιηθεί και είχαμε για αυτό τη δέσμευσή του ότι θα γίνει σύντομα. Τονίσαμε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τα ιατρεία και τα εργαστήρια, με τις υφιστάμενες συνθήκες και την αδυναμία είσπραξης αμοιβών, για υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι οφειλές σε τράπεζες, εφορίες, προσωπικό και υλικά είναι μεγάλες και έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο, πάρα πολλούς ιατρούς, κλινικούς και εργαστηριακούς. Πιστεύουμε ότι η πολιτεία, μετά και από τη δέσμευση του υπουργού να ανταποκριθεί σύντομα στις υποχρεώσεις της και να μη μείνουν πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, διότι οι αντοχές έχουν εξαντληθεί», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος.

Επίσης, ζητήθηκε να εξοφληθούν οι καθυστερούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 και των νέων Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2012, καθώς και οι τρέχουσες οφειλές όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των γιατρών συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, για θέματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους παρόχους υγείας.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια :